Mirando a densidade |
Este é un curso que dura un día e medio, o sábado todo o día e o domingo pola mañá. Consta dunha parte teórica, onde se repasan as materias primas que interveñen na elaboración da cervexa, (cereais, lúpulos, levaduras...), e o proceso de elaboración, incluido o malteado do cereal. A continuación elabórase unha partida de cervexa, que ao finalizar o curso queda fermentando. Aqueles que o desexen poden vir un par de semanas despois ao embotellado da mesma.
Coma sempre podese quedar a durmir na casa e máis a xantar e/ou cear o sábado.
Facendo unha cervexa de frambuesa |
CONTIDOS DO CURSO
- Presentación do curso
- Visión global do proceso biotecnolóxico
- Ingredientes e utensilios a usar na elaboración caseira de cervexa
- Etapas na elaboración da cervexa
- Clausura do curso (embotellado da cervexa)
Ao tempo que se dan as explicacións teóricas iranse vendo todos os pasos na práctica, desde o malteado do cereal até o embotellado.
IMPARTIDO POR
Miguel Anxo Abraira Sobrado: Técnico en Saude Ambiental, con amplia experiencia no campo da elaboración de productos agroalimentarios coma bebidas e conservas vexetais.
DATAS: 8 e 9 de marzo de 2014
O 8 todo o dia e o 9 pola mañá.
LUGAR: Casa Pousadoira.
Pousadoira, Callobre Miño A Coruña
PREZO DO CURSO: 45.00 euros
Pernoctación en Casa Pousadoira: 20.00 euros con almorzo incluido
Comidas: 10.00 euros cada unha
MAIS INFORMACIÓN E RESERVAS: info@pousadoira.com 981777898 607767369